De verschillende soorten

Klassieke elektrische convectoren

De elektrische convectoren CNS trend en CON premium zijn door een stekker eenvoudig elektrisch aan te sluiten en kunnen met hun bedieningspaneel eenvoudig op anti frost- of comfortprogramma gezet worden.

Indien je de elektrische convector voor centrale verwarming wil gebruiken, is dit zeer eenvoudig te installeren. Door middel van het FP-programma kan het toestel namelijk gestuurd worden door een externe regelaar, eventueel in serie met andere toestellen die op deze regelaar zijn aangesloten. Een voorbeeld van zo’n regelaar is de RTU-TC thermostaat met aanraakscherm van Stiebel Eltron

Er hoeven geen buizen in de vloer of in muren verwerkt te worden en een schoorsteen of stookruimte is niet nodig. 
 
Verschil elektrische convector en elektrische radiator
Het verschil tussen convectoren en elektrische radiatoren ligt in het produceren van de warmte. In beide gevallen stroomt er warm water door buizen of panelen. De buizen of panelen bij radiatoren verwarmen de omringende lucht. 
 

Bij een convector wordt er onderaan koude lucht aangezogen, zo ontstaat er een proces van warmeluchtcirculatie. Dit in tegenstelling tot een radiator, waarbij het om stralingswarmte gaat. De CND-convectoren bieden zowel convectie- als stralingswarmte, waardoor de hoogste mate van comfort wordt geboden.

 
Elektrische accumulatie convectoren
Elektrische radiatoren die volgens het accumulatieprincipe werken zijn een interessant alternatief voor centrale verwarming met klassieke elektrische radiatoren.
 
Bij accumulatieverwarming wordt de warmte ‘s nachts opgeslagen en overdag geleidelijk afgegeven. Zo kan je gebruik maken van het nachttarief.
 
Deze variant is weliswaar duurder in aankoop dan het klassieke systeem, maar dankzij het goedkopere nachttarief zullen de verbruikskosten ongeveer 20% lager liggen.
 
Elektrische convectoren als bijverwarming
Wil je in sommige ruimtes van je woning enkel sporadisch verwarmen, dan kun je naast je bestaande CV-systeem elektrische convectoren inzetten. Het verbruik van deze toestellen ligt een stuk hoger maar daar staat dan weer tegenover dat je elke ruimte snel kan opwarmen. Bovendien zijn ze een stuk voordeliger in de aanschaf en volledig onderhoudsvrij.
 
Dit type elektrische convectoren is eenvoudig aan de wand op te hangen.  Ze bieden een aangename warmte met gelijkmatige warmtespreiding. Wil je graag een snellere warmteverdeling, dan hebben we de CK-convector die warmte verdeelt d.m.v. ventilatietechniek. 
 
Elektrische stralingspanelen
Onze elektrische paneelradiatoren hebben een glasoppervlak waarbij gekozen kan worden uit een zwarte of witte afwerking. Met dit strakke design kun je de radiator volledig in het interieur doen laten opgaan. Deze radiatoren zijn zowel via de ruimtethermostaat te bedienen als elk apart.
 
Elektrische buisradiator
Dit type elektrische radiator wordt het meest gebruikt in badkamers en staat daarom bekend onder de naam badkamerradiator of handdoekradiator.
 
Een elektrische handdoekradiator kleedt je badkamer mooi aan, maar let wel op: om hetzelfde vermogen te verkrijgen als een stralingspaneel of convector, zal je bij een handdoekradiator voor een groter model moeten kiezen, waardoor t.o.v. een elektrische convector de investering bij hetzelfde oppervlak badkamer iets hoger ligt. 
 
Aangezien je verwarmingstoestel nu, buiten de ruimte verwarmen, een extra functionele rol heeft gekregen (het drogen of voorverwarmen van handdoeken), geldt de elektrische radiator als multifunctioneel interieurstuk in de kamer.
 
 Een compleet overzicht van alle mogelijkheden vind je terug in deze webshop.