Elektrische badkamerradiator

Een elektrische badkamer radiator heeft meer te bieden dan warme handdoeken. Bij het verbouwen van badkamers en keukens biedt hij het beste thermische comfort, is hij energiezuinig en geeft prioriteit aan stijl. Deze badkamerradiatoren zijn volledig elektrisch, eenvoudig te installeren en vaak voorzien van een aantal handige functies, zoals een timer.

 • Vermogen: 500 W
 • Hoogte: 1090 mm
 • Breedte: 500 mm
 • Diepte: 117 mm
€ 489,00
Levertijd 2-3 werkdagen
 • Vermogen: 750 W
 • Hoogte: 1590 mm
 • Breedte: 500 mm
 • Diepte: 117 mm
€ 575,00
Levertijd 2-3 werkdagen
 • Vermogen: 1000 W
 • Hoogte: 1830 mm
 • Breedte: 550 mm
 • Diepte: 117 mm
€ 639,00
Levertijd 2-3 werkdagen

De badkamer verwarmen met een badkamer radiator is dé oplossing!

Elektrische radiatoren voor badkamers

Wil je dat je badkamer zo warm en comfortabel mogelijk is? Elektrische badkamerradiatoren zijn het ideale antwoord. Het gebruik van een elektrische radiator heeft tal van voordelen. Stel bijvoorbeeld dat er in de badkamer geen aansluiting op de centrale verwarming mogelijk is. Of als je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt en je badkamer duurzaam wilt verwarmen. De toepassing van een badkamer radiator is ook perfect om de ruimte snel en tijdelijk op te warmen.

De beste kwaliteit elektrische radiator vind je op onze website

Ook de elektrische radiatoren in de badkamer gaan lang mee en verbruiken minder elektriciteit. Er zijn verschillende ontwerpopties beschikbaar, zodat het interieur van je badkamer kan worden meegenomen bij de keuze. Kies je bijvoorbeeld voor vlakke voorzijden, een elektrische handdoekradiator in een bepaalde kleur of een infrarood paneel voor elektrisch verwarmen? Je vindt jouw verwarmingsoplossing bij ons!

Duurzaamheid staat voorop bij een elektrische verwarming

We moeten op zoek naar alternatieven voor verwarming, omdat we de komende jaren steeds minder gas zullen gebruiken. Wil je een elektrische verwarming aanschaffen? Dit is een prima vervanging! Er zijn veel mogelijkheden, en er zijn veel voordelen.

Elektrische verwarming wordt steeds gebruikelijker. Daarom worden elektrische badkamerradiatoren vaak als eerste gekozen in nieuwe huizen. Moeite met uitzoeken? Neem dan gerust eens contact op met een van onze professionals!

Er zijn dus verschillende ontwerpen voor de elektrische radiator

De ideale optie hangt helemaal af van het interieur van de koper en zijn eigen voorkeuren. Er zijn bijvoorbeeld ook radiatoren verkrijgbaar die op een rek lijken. Zo dient een van deze badkamer radiatoren als een goede radiator om vochtige handdoeken te drogen nadat je er in de badkamer wasgoed op hebt gehangen. Vind de radiator met het aantrekkelijkste ontwerp voor jou tussen onze badkamer radiatoren online! Een nieuwe radiator nodig? Je vindt 'm hier!

Een elektrische radiator kopen

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een elektrische badkamerradiator. Je kunt elektrische radiatoren moeiteloos naar behoefte aan- en uitzetten en zo de temperatuur in je badkamer regelen zonder te hoeven wachten tot de radiator is opgewarmd of afgekoeld. Gemak is dus een belangrijk aspect bij een elektrische radiator en centrale verwarming.

Omdat elektrische radiatoren geen energie verspillen door warmte aan de lucht af te geven, zijn ze doorgaans energiezuiniger dan gas- of oliegestookte radiatoren. Dit kan helpen bij het verlagen van je energiekosten en ecologische voetafdruk.

Aangezien een elektrische radiator geen uitstoot heeft, terwijl gas- of oliegestookte radiatoren koolmonoxide kunnen uitstoten, is het gebruik ervan veiliger.

Geen brandstof nodig en snelle warmteafgifte

Een elektrische radiator is gemakkelijker te bedienen en te onderhouden omdat ze geen brandstof nodig hebben. Je hoeft je geen zorgen te maken over het betalen voor levering of het opslaan van brandstof.

Zelfs in kamers zonder gas- of olievoorziening zijn elektrische radiatoren eenvoudig te installeren. Als je je badkamer moet reorganiseren, zijn ze uiterst eenvoudig te verplaatsen.

Hoewel elektrische radiatoren in eerste instantie duurder kunnen zijn, kunnen ze op de lange termijn goedkoper uitvallen door hun hogere energie-efficiëntie.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten elektrische badkamerradiatoren

Een hoge capaciteit en lange levensduur is belangrijk. Zo ook hoeveel watt, en of er een stopcontact nodig is. Als je de badkamer lekker warm wilt, is een elektrisch handdoekrek zeker een optie. Deze hebben een aantal verwarmde stangen of rails waaraan je je handdoeken kunt ophangen, en ze zijn speciaal gemaakt voor het drogen van handdoeken. Sommige versies komen ook met extra functies zoals thermostaten of timers die direct in het apparaat verwerkt zijn.

Elektrische convectoren, ook een optie!

Met behulp van een ventilator gebruiken deze kachels energie om de lucht in de kamer te verwarmen. Hoewel ze meestal effectiever zijn dan conventionele radiatoren, kunnen ze minder goed zijn in het drogen van handdoeken.

Elektrische infrarood kachels? Deze kun je ook in de badkamer hangen voo een warme badkamer. In plaats van de lucht te verwarmen, gebruiken deze verwarmers infraroodtechnologie om oppervlakken en voorwerpen direct te verwarmen. Ze kunnen op muren of plafonds worden geïnstalleerd en zijn doorgaans efficiënter dan convectoren.

Elektrische paneelverwarmers

Dit zijn dunne, aan de muur gemonteerde verwarmers die weinig ruimte nodig hebben. Ze zijn misschien niet zo krachtig als conventionele radiatoren, maar wel efficiënter.

Het is belangrijk op te merken dat elektrische badkamerradiatoren doorgaans effectiever zijn dan alternatieve verwarmingssystemen, zoals gasgestookte boilers, en dat ze in totaal minder energie verbruiken en minder kooldioxide produceren. Het is echter cruciaal om rekening te houden met de totale energie-efficiëntie van de verwarming en een model te kiezen met een hoge energiewaarde. Op die manier verbruik je minder energie en laat je een kleinere koolstofafdruk achter.

Veelgestelde vragen

Welke elektrische badkamerradiator kiezen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een elektrische badkamerradiator. Het is afhankelijk van jouw wensen en beschikbare ruimte, welke elektrische radiator je het beste kunt kiezen. Hoe groot moet hij zijn? Hoeveel vermogen zoek je? Door deze vragen te beantwoorden kun je nagaan wat de beste keuze is voor jouw situatie. Kom je er niet uit? E-verwarming.nl helpt je graag verder!

Kan elke elektrische radiator in de badkamer worden geplaatst?

E-verwarming.nl raadt aan om een specifieke elektrische verwarming te kiezen die geschikt is om in de badkamer te gebruiken. Zo weet je namelijk zeker de radiator tegen vocht kan. Zo voorkom je kans op lekken en roesten bij een gewone radiator die niet tegen vocht bestemd is.

Waar moet ik de elektrische badkamerradiator plaatsen?

Om te zorgen dat de warmte snel en gelijkmatig door de badkamer verspreid kan worden, raadt E-verwarming.nl aan om de elektrische radiator op een zo open mogelijke plek te plaatsen. Zo geniet je optimaal van de warmte. Een strategische plek kan zijn tegen een buitenmuur, in de buurt van een raam of natuurlijk dichtbij de plek waar je uit de douche of het bad stapt.