Elektrische verwarming

Ben je op zoek naar een elektrische verwarming voor in jouw woning, op kantoor of een andere ruimte? Bij E-verwarming vind je diverse soorten elektrische radiatoren die zowel als hoofdverwarming gebruikt kunnen worden als voor bijverwarming. Bekijk ons uitgebreide aanbod of ga direct naar een specifieke categorie om een passend product te selecteren!

Dimplex DTD4T20 elektrische convector 2000W wit D1007170

DIMPLEX DTD4 ELEKTR CONVECTOR 2000W-230V
€ 229,87
Volgende werkdag in huis

Dimplex PLX-E elektrische convector 2000W wit D1007060

DIMPLEX PLX-E ELEKTR CONVECTOR 2000W
€ 210,22
Volgende werkdag in huis
€ 482,19
Volgende werkdag in huis

Elektrische verwarming kopen

Wanneer het buiten dan en stukje kouder wordt, dan is er één ding dat heel belangrijk is: Het moet binnen lekker warm zijn. Maar hoe krijg je die warmte nou precies in huis? Door elektrisch verwarmen, dat wil zeggen: door middel van een elektrische kachel. Wij helpen je graag om de keuze te maken uit al die verschillende elektrische verwarmingstoestellen.

Het vinden van jouw perfecte elektrische kachel

Soms dan kun je een ruimte niet goed verwarmen met een radiator, cv-ketel, en soms heb je zelfs een aanvulling op de vloerverwarming nodig. Ook kan het handig zijn wanneer je alleen een klein oppervlak wilt verwarmen. Je kunt dan het beste een elektrische kachel aansluiten. Deze kun je aansluiten op de netstroom.

Dit is een makkelijk alternatief, want hiervoor heb je vanzelfsprekend geen gasaansluiting nodig. Afhankelijk van de kachel hebben deze een bepaalde werking. Welke soorten elektrische verwarming is er op de markt en wat zijn de voordelen elektrische verwarming per kachel? Dat zetten we even voor je op een rijtje.

Elektrische verwarming: Welke soorten zijn er?

Elektrische verwarming is dus een goed alternatief bij het verwarmen van een kleiner oppervlak of als bijverwarming voor meerdere ruimtes, je hebt alleen een stopcontact nodig.

Je creëert met elektriciteit een hele andere soort warmte en elektrische kachels hebben een hoog rendement en hebben over het algemeen lage energiekosten. Het verbruik per type apparaat verschilt natuurlijk en hier kan soms een flink verschil in zitten.

> Infrarood verwarming

Infrarood verwarming maakt gebruik van objecten geven de warmte lange golf infraroodstraling. Dit kun je vergelijken met zonnewarmte. Deze is direct voelbaar in huis en deze warmte trekt langzaam in de meubels en in de muren. Ook de objecten geven de warmte dan weer langzaam af.

In tegenstelling tot de normale straalkachel zitten er hier geen lampen in die extra licht geven. Een nadeel van infrarood is wel dat het niet de hele ruimte kan verwarmen. Je moet wel echt binnen het bereikt van de verwarming zitten om de warmte echt te kunnen voelen. Wel is deze kachel zo goed als geruisloos, kun je de warmte snel voelen, en je hebt geen last van stofcirculatie wat bij veel andere verwarmingen wel het geval is.

> Ventilatorkachel

De ventilatorkachel is een elektronische kachel met, de naam zegt het al, een ingebouwde ventilator. Bij dit type verarming wordt de warmte door middel van een ventilator verplaatst. Verwarm gericht ruimtes op een snelle manier met deze elektrische verwarming.

De ventilator kan echter wel een ruisend geluid maken. Dat kan soms worden ervaren als storend. Daarom is dit soort elektrische bijverwarming vooral geschikt om kort aan te hebben staan. Even snel de ruimte opwarmen? Dan is dit een prima optie.

> Convectorkachel (elektrische radiatoren)

Een elektrische convector verschilt vrij weinig traditionele verwarming en verwarmt uiteraard door middel van convectie. Met convectie verwarming stijgt opgewarmde lucht en dit drukt de koude lucht weer naar beneden. Een beetje hetzelfde dus als centrale verwarming.

De ruimte warmt ook op dezelfde manier op. Het voornaamste verschil is dat dit nu gebeurd door middel van elektriciteit opwekken en niet door middel van fossiele brandstoffen. Een voordeel van elektrische convectoren is dat deze compleet geruisloos zijn en daardoor kun je deze prima permanent worden gebruikt. Wanneer je volledig overgaat op elektrische hoofdverwarming dan is naast elektrische verwarming een verwarming door middel van convectie dus ook een uitstekend alternatief!

> Keramische kachels

Een keramische kachel zorgt voor warmte door middel van een ingebouwd verwarmingselement. De afgegeven warmte van het verwarmingselement straalt dan door naar de rest van de ruimte. Deze heeft ook vaak een ingebouwde thermostaat en ventilator. Wanneer de kachel te warm wordt schakelt deze automatisch uit.

Als je op zoek bent naar quality heating die snel en effectief is en daarnaast energiezuinig, dan is dit de juiste elektrische verwarming. Het enige punt is wel dat door de lagere temperatuur van het element zullen stofdeeltjes niet gauw verbranden en de lucht verwarmd ruikt dan ook niet zoals de ''type verwarmingsgeur'. Maar als dit je niet tegenstaat is het een enorm goede optie, want het verwarmingselement is wel enorm effectief.

> Straalkachel

Een elektrische straalkachel werkt door middel van korte- of middengolf infrarood verwarming. Dat betekent dat je aangename warmte creëert die direct voelbaar is. Deze kachel met haar elektrisch vermogen verwarmt de huid en daardoor is deze geschikt voor snelle opwarming in ruimtes die minder goed geïsoleerd zijn. Hierbij kun je denken aan de schuur of aan de bijkeuken.

De straalkachel kun je ook in de badkamer gebruiken mits hij isolatieklasse IP24 of IP65 heeft. Een voordeel van deze kachel is dat je hem niet eerst hoeft op te warmen en daarmee onnodige warmte verliest. De lucht circuleert namelijk niet en daarom verplaatst het geen stof. Wil je dat de verwarming apparatuur erg snel werkt, zonder uitdroging van lucht of stof circulatie? Dan is dit de juiste verwarming voor jou. Het enige minpunt is dat deze verwarming niet alleen warmte maar ook lucht geeft.

 > Elektrische radiator

Ook een radiator kachel werkt door middel van de convectie. De lucht verwarmt en deze lucht drukt de koude lucht naar beneden. De olie in de kachel wordt opgewarmd en stroomt door de kachel en verwarmt de radiatorkachel in de ruimte.

Dit s een erg efficiënte manier van verwarmen. Het duurt alleen wel wat langer voordat de ruimte is opgewarmd. Een radiatorkachel is vrij geruisloos en deze zijn erg geschikt voor onder andere de woonkamer, de slaapkamer of het kantoor.

Waarom elektrische verwarming als aanvulling op centrale verwarming?

Een kachel op elektrisch vermogen is een erg gunstig type verwarming wanneer je op zoek bent naar aanvullende verwarming.

Als je alleen hoofdverwarming gebruikt kun je misschien niet de gehele kamer altijd even goed verwarmen, dan is elektrische verwarming een erg goede oplossing. Soms kun je ook bijvoorbeeld de elektrische vloerverwarming even niet gebruiken, dan kun je ook een elektrische kachel gebruiken als tijdelijke verwarming.

Wat verbruikt elektrische verwarming precies?

De aangegeven Wattage is ook altijd precies wat een elektrische verwarming verbruikt. Je kunt dus heel gemakkelijk uitrekenen wat de kachel kost. Je moet het aantal KiloWatt vermenigvuldigen met de stroomprijs. Dus, een kachel van 2000 Watt is 2 KiloWatt. Wanneer je dan, hypothetisch gezien, een prijs hebt van €0.22 dan is het verbruik 2 x €0.22 = €0.44 per uur.
Welke elektrische kachel is het meest zuinig?

Als je bij elektrische kachels naar zuinigheid gaat kijken dan moet je bij de infrarood kachel zijn. Neemt niet weg wat elektrisch verwarmen sowieso vaak zuinig is. Het feit dat je elektrische stroom omzet in warmte is al een efficiënt proces op zich.

Echter, door de infrarood panelen is de warmte direct voelbaar op de huid, dat betekent dat het elektrische vermogen dat nodig is een stuk minder is. En minder vermogen nodig staat gelijk aan minder verbruik, dus dit product verbruikt het minste warmte. Bij elektrische verwarming heb je echter altijd een 100% rendement, dus alle wattage die ermee gepaard gaat komt er bij elektrische radiatoren altijd in warmte weer uit.

Welke elektrische verwarming geeft de meeste warmte af?

Welke elektrische radiator geeft de meeste warmte af? Wanneer het gaat om warmte die direct uit de kachel komt, dan is de keramische kachel de duidelijke winnaar. Deze is vrij klein, maar hij geeft wel genoeg warmte af. Alleen deze kachel is toch voornamelijk geschikt als bijverwarming.

Deze elektrische verwarming verspreidt de warmte namelijk niet al te goed door de ruimte heen. Een ventilatorkachel stoot bijvoorbeeld minder directe warmte uit, maar na enige tijd kan deze wel een gehele ruimte op een goede temperatuur houden. Voordat de ruimte goed is opgewarmd duurt het dus wel iets langer, maar je hebt wel meer verarming over de gehele ruimte.

Capaciteit en bereik

De hoeveelheid capaciteit is sterk afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen. Infrarood verwarming is hier wel een geval apart, want dit is een totaal andere manier van verwarmen. Het hangt er vanaf hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Wanneer je een zeer goed geïsoleerde ruimte met weinig ramen wilt verwarmen met 15 graden Celsius en een oppervlakte van 25 vierkante meter, dan heb je 1300 Watt aan capaciteit nodig.

Wanneer je een slecht geïsoleerde ruimte met veel ramen en een plat dak met 15 graden Celsius wilt verwarmen met dezelfde oppervlakte, dan is er ongeveer 3760 Watt aan capaciteit nodig. De isolatie is dus van groot belang, en de verschillen in benodigd vermogen kunnen vrij fors zijn.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een elektrische verwarming in huis plaatsen?

Elektrische verwarmingen kunnen in vrijwel iedere kamer van het huis geplaatst worden. De geschikte locatie hangt af van jouw behoeften en hoe je woning is ingedeeld. In woonkamers en slaapkamers zijn ze vooral ideaal voor extra warmte en comfort. In badkamers worden vaak elektrische handdoek radiatoren gebruikt voor zowel verwarming als het drogen van handdoeken. In de keuken of eetkamer worden ze vooral gebruikt voor het creëren van een aangename temperatuur. Je kunt elektrische verwarming dus in iedere ruimte plaatsen voor verschillende doeleinden.

Is het verstandig om te kiezen voor elektrische verwarming?

Dit hangt af van uw verwarmingsbehoeften, hoe goed je huis is geïsoleerd en de beschikbaarheid van elektriciteit. Maar, als we puur naar het product zelf kijken, dan is het zeker een goede keuze! Elektrische verwarming is efficiënt en biedt snelle en gerichte verwarming. Daarnaast is alles wat je nodig hebt een stopcontact. Dat maakt elektrische verwarming ook heel eenvoudig in gebruik. Daarnaast is het relatief goedkoop, en je kunt elektrische verwarming in iedere ruimte toepassen.

Is een elektrische verwarming alleen geschikt als bijverwarming of ook als hoofdverwarming?

Elektrische verwarming kan als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming worden gebruikt. Als bijverwarming is het een ideale oplossing om extra warmte te creëren in specifieke kamers voor korte periodes. Wanneer je elektrische verwarming als hoofdverwarming gebruikt, dan is het vooral effectief in huizen die goed geïsoleerd zijn of in kleine ruimtes waar het installeren van een centraal verwarmingssysteem niet haalbaar is. Hierbij kun je denken aan infraroodpanelen en elektrische vloerverwarming. Dit kan een huis zeer efficiënt verwarmen.

Welke soorten elektrische verwarming vind ik bij E-verwarming?

E-verwarming biedt een breed scala aan oplossingen voor elektrische verwarming. Dit kan variëren van convectorkachels, die je vaak gemakkelijk kunt verplaatsen, tot zeer geavanceerde infrarood panelen die een efficiënte en gelijkmatige warmteverspreiding bieden. Ook bieden wij elektrische handdoekradiatoren die weer perfect zijn voor de badkamers, terwijl panelen juist weer een discrete en moderne optie zijn voor de woon- en slaapkamers. Voor iedereen die op zoek is naar elektrische verwarming hebben wij een passende oplossing. Heb je vragen of ben je er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust even contact op. Onze experts staan klaar om je te helpen.