Elektrische convectoren

Op zoek naar elektrische convectoren om van een aangename temperatuur met warme lucht te genieten? Wil je de radiator graag wat vaker uitzetten en de ruimte energiezuiniger kunnen opwarmen? Bekijk ons aanbod van de beste merken en lees alles over de werking van convectoren.

Dimplex DTD4T20 elektrische convector 2000W wit D1007170

DIMPLEX DTD4 ELEKTR CONVECTOR 2000W-230V
€ 229,87
Volgende werkdag in huis

Dimplex PLX-E elektrische convector 2000W wit D1007060

DIMPLEX PLX-E ELEKTR CONVECTOR 2000W
€ 210,22
Volgende werkdag in huis
 • Vermogen: 1000 W
 • Hoogte: 504 mm
 • Breedte: 790 mm
 • Diepte: 120 mm
€ 375,00
Levertijd 2-3 werkdagen
 • Vermogen: 1500 W
 • Hoogte: 504 mm
 • Breedte: 1010 mm
 • Diepte: 120 mm
€ 409,00
Levertijd 2-3 werkdagen
 • Vermogen: 2000 W
 • Hoogte: 504 mm
 • Breedte: 1240 mm
 • Diepte: 120 mm
€ 449,00
Levertijd 2-3 werkdagen
 • Vermogen: 750 W
 • Hoogte: 504 mm
 • Breedte: 675 mm
 • Diepte: 120 mm
€ 325,00
Levertijd 2-3 werkdagen

Wat is een elektrische convector?

We leven in een moderne tijd, en daarin zijn elektrische convectoren een stuk populairder geworden de afgelopen jaren. Dat komt omdat elektrische kachels op een efficiënte en handige manier een huis kunnen verwarmen. Je kunt een elektrische kachel eenvoudig installeren, ze zijn makkelijk te gebruiken en ze zijn een aantrekkelijke optie geworden voor ieder soort woning.

Je kunt een elektrische convector vergelijken met een gewone verwarming. Het verschil is dat hij op elektriciteit werkt en een stralingswarmte afgeeft. Dit betekent dat in een bepaalde straal rondom de convector de meeste warmte ervaart.

Electrische convectoren met ingebouwde digitale bedienbare thermostaat

De meeste elektrische convectoren hebben ook een digitale bedienbare thermostaat. Middels deze instelbare thermostaat kun je de elektrische verwarming nog een stukje preciezer afstellen op de behoeften van de ruimte. De ingestelde temperatuur voldoet dan beter en dat zorgt voor energiebesparing. En zelfs met een efficiënte oplossing als een elektrische convector is dat toch ook wel fijn.

Waarom elektrische convectoren met elektronische instelbare thermostaat?

Een van de belangrijkste voordelen van elektrische convectoren is hun eenvoudige installatieproces. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren of vloerverwarming, vereisen elektrische convectoren geen complexe leidingen of buizen. Ze kunnen eenvoudig aan de muur worden gemonteerd of op de vloer worden geplaatst, waardoor ze een ideale keuze zijn voor zowel huiseigenaren als huurders. Bovendien zijn elektrische convectoren verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat u ze kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften en interieur.

> Gebruiksgemak ten top

Een ander belangrijk voordeel van elektrische convectoren met ingebouwde thermostaat is het gebruiksgemak. Met een eenvoudige thermostaat regeling kun je de optimale temperatuur in elke kamer van uw huis instellen. Je kunt de convectoren programmeren om automatisch in te schakelen wanneer je het meest comfortabel wilt zijn, en om uit te schakelen wanneer je niet thuis bent. Deze vorm van controle stelt je in staat om energie te besparen en de verwarmingskosten te verlagen. Bovendien zijn convectoren voorzien van veiligheidsvoorzieningen, zoals oververhittingsbeveiliging en kinderbeveiliging, waardoor ze een veilige optie zijn voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

> Energiezuinig

Energiezuinigheid is een ander belangrijk aspect van onze convectoren. In vergelijking met andere verwarmingssystemen, zoals centrale verwarming op gas, zijn convectoren zeer efficiënt in het omzetten van elektrische energie in warmte. Ze maken gebruik van geavanceerde verwarmings technologieën, zoals convectie en stralingswarmte, om een gelijkmatige en comfortabele warmteverspreiding te garanderen. Bovendien zijn convectoren uitgerust met thermostaat regelingen die de warmteproductie kunnen aanpassen op basis van de gewenste temperatuur, wat resulteert in energiebesparing en lagere verwarmingskosten op de lange termijn.

> Milieuvriendelijk

Naast hun efficiëntie en gebruiksgemak zijn elektrische convectoren ook een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. Omdat er geen verbranding aan te pas komt, produceren ze geen uitstoot van schadelijke gassen of broeikasgassen. Dit draagt bij aan een schonere en gezondere leefomgeving, waardoor elektrische convectoren een duurzame keuze zijn. Bovendien maken convectoren geen geluid tijdens het werken, waardoor ze ideaal zijn voor slaapkamers, studeerkamers of andere ruimtes waar je graag wilt dat het wat stiller is.

Geschikt voor vele ruimtes

Een electrische convector kun je in diverse ruimtes in je woning gebruiken. Ze dienen vaak als bijverwarming, al kunnen ze in kleinere ruimtes ook als hoofdverwarming worden gebruikt. In de slaapkamer, de studeerkamer, een hal, elektrische convectoren kun je eigenlijk overal plaatsen waar een stopcontact is.

Snel een behaaglijke warmte creëren

Er zijn verschillende voordelen om voor elektrische convectoren te kiezen.

 • Ze bieden snel een behaaglijke warmte

 • Ze hebben weinig tot geen onderhoud nodig

 • Ze zijn snel geplaatst zonder te klussen

 • Je kunt kiezen uit verschillende modellen

 • Doordat er diverse types beschikbaar zijn, vind je voor elke ruimte een passend model

Welke verschillende elektrische convectoren zijn er?

Er zijn verschillende soorten elektrische convectoren. Wij hebben een groot assortiment aan elektrische convectoren die allemaal energiezuinig zijn, op de eenvoudigste manier gemonteerd kunnen worden en we hebben modellen die in staat zijn een hele ruimte te verwarmen. Ze werken allemaal middels convectiewarmte, maar er zijn toch verschillende soorten die kunnen worden toegepast. Die nemen we even met je door.

Wandgemonteerde convectoren

Dit is het meest gebruikelijke toestel dat aan de wand wordt gemonteerd. Dit product staat bekend om een slank en elegant ontwerp, hierdoor nemen ze weinig ruimte in. Dit is bijvoorbeeld een erg goede vervanging van een badkamerradiator. De wand montage is vaak vrij vanzelfsprekend, en je kunt hem op aangename hoogte monteren zodat hij warmte verspreidt op de meest optimale manier.

Staande convectoren

Staande convectoren kun je op de vloer zetten en hiermee kun je in no-time de koude lucht in een ruimte verwarmen. Plaatsing is niet nodig en ze hebben vaak een stevig handvat waardoor ze draagbaar zijn. Ze hebben een klein maar krachtig verwarmingselement. Hiermee hebben ze het vermogen om iedere kamer waarin ze geplaatst worden geleidelijk of snel op te warmen afhankelijk van de ingestelde temperatuur.

Inbouwconvectoren

Inbouwconvectoren: Deze convectoren zijn ontworpen om in de muur te worden ingebouwd, waardoor ze volledig geïntegreerd zijn in het interieur. Ze hebben meestal een strakke afwerking en kunnen worden aangepast aan de muurkleur of decoratiestijl. Inbouwconvectoren zijn ideaal voor mensen die een onopvallende verwarming willen.

Designconvectoren

Designconvectoren: Voor degenen die naast functionaliteit de esthetische waarde ook belangrijk vinden, zijn er designconvectoren. Deze convectoren hebben een modern en stijlvol ontwerp dat een aanvulling is op ieder interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij jouw smaak en interieurstijl past.

Waar moet je rekening mee houden?

Het is belangrijk om bij het kiezen van een elektrische convector rekening te houden met factoren zoals de grootte van de ruimte, het gewenste vermogen, de installatiemogelijkheden en uw persoonlijke voorkeuren. Het raadplegen van een professionele installateur kan je helpen bij het kiezen van de juiste convector voor jouw specifieke behoeften.

Veelgestelde vragen

Is een elektrische verwarming zuinig?

Zoals de naam al aangeeft, verbruikt een elektrische convector energie. Hiervoor wordt dit type verwarming vaak gebruikt als bijverwarming of in ruimtes waar je je niet de hele dag bevindt.

Waarom kiezen voor elektrische convectoren?

Een groot voordeel van elektrische convectoren is dat ze makkelijk te installeren zijn. Je hoeft immers alleen maar een stekker in het stopcontact te steken. En als je kiest voor een mobiel model, kun je hem ook makkelijk tussen verschillende ruimtes verplaatsen.

Is elke elektrische convector gelijk?

Je kunt uit verschillende modellen kiezen met diverse wattages. Bij E-Verwarming vind je elektrische convectoren vanaf 500W en in verschillende hoogtes, breedtes en dieptes.

Zijn elektrische convectoren veilig?

Ja, elektrische convectoren zijn over het algemeen veilig in gebruik. Ze hebben veiligheidsvoorzieningen, zoals oververhittingsbeveiliging en kinderbeveiliging, om ongelukken te voorkomen. Het is wel belangrijk om de installatie- en gebruiksrichtlijnen van de fabrikant te volgen, zoals het vermijden van het blokkeren van de luchtinlaten.

Kan ik elektrische convectoren zelf installeren?

In de meeste gevallen kunnen elektrische convectoren door een ervaren doe-het-zelver worden geïnstalleerd. Ze vereisen geen complexe leidingen of buizen zoals andere verwarmingssystemen. Het is echter wel aan te raden om een specialist in te schakelen, een specialist weet immers te allen tijde wat hij doet.

Zijn er onderhoudsvereisten voor elektrische convectoren?

Over het algemeen hebben elektrische convectoren weinig onderhoud nodig. Het is wel belangrijk om regelmatig stof en vuil van de convectoren te verwijderen om een goede luchtstroom te behouden. Controleer ook regelmatig de bedrading om ervoor te zorgen dat alles veilig en goed functioneert. Als je dit eens in de zoveel tijd een keer controleert dan is er voor de rest weinig onderhoud nodig.