Zuinig elektrisch verwarmen

Woningen, bedrijfsgebouwen moeten allemaal van het gas af. Dat is resoluut, maar om de klimaatdoelen te kunnen halen van Parijs moeten er wel stappen genomen worden. Iedereen particulier, bedrijfspanden, scholen, kunnen hierbij een steentje bijdragen.

Wat kan ik er aan doen als particulier? Ik heb een woning van 200m2 uit de jaren zeventig en sta voor de keuze welke manier van duurzaam verwarmen ik moet kiezen? Alleen een nieuwe HR CV ketel bespaart zeker al op mijn gasverbruik. Maar is dit wel genoeg? Gaan de gasprijzen niet nog meer stijgen en ben ik dan wel goed bezig? Moet ik een zonneboiler erbij plaatsen?

Elektrisch verwarmen kan in veel gevallen een uitstekend alternatief zijn. Een stopcontact is in elke woning beschikbaar, dus verwarmen kan vanaf nu overal! Een elektrische kachel kan bijvoorbeeld fijn zijn in een ruimte die maar zelden gebruikt wordt.