Elektrische radiatoren

Ben je op zoek naar een makkelijk te installeren verwarmingselement dat een goed alternatief is voor bijvoorbeeld een cv radiator en dat zeer efficiënt is? Denk dan eens aan een elektrische radiator. Beijk hier direct ons uitgebreide aanbod en bestel makkelijk online. Kies ook voor deze energiezuinige manier van verwarmen!

Kies uit onze uitgebreide collectie elektrische radiatoren


Elektrische radiator wordt steeds populairder

Het is niet gek dat de elektrische radiator steeds populairder wordt. Het merendeel van de Nederlandse woningen wordt nog altijd door middel van gas opgewarmd. Maar de houdbaarheid van het gas komt langzaam steeds meer in gevaar. Het is dan ook de bedoeling van de Nederlandse overheid om in 2030 het gebruik van gas steeds meer te laten uitfaseren. En er is met elektrische radiatoren zoveel mogelijk.

Er zijn vele opties zoals de elektrische paneelradiator en radiatoren met infrarood panelen. Bij elektrische radiatoren hebben we het veelal over een aluminium radiator, maar er zijn ook verschillende modellen die van staal worden gemaakt.

Elektrische verwarming is het beste alternatief

Er zijn verschillende manieren om bijvoorbeeld je woonkamer te verwarmen. Wat zijn nu de voordelen van elektrische radiatoren ten opzichte van andere vormen van verwarmen? We zetten graag wat punten voor je op een rij.

  • Elektrisch verwarmen kent een lange levensduur en is het perfecte alternatief voor vervuilende energiebronnen om de ruimte op de gewenste temperatuur te krijgen. Elektriciteit is een schone manier van verwarmen, al wat je nodig hebt is een stopcontact, en daarnaast verwarmen met opgewekte stroom ook nog eens goed voor de energierekening.
  • Daarnaast is het ook handig in ruimtes waar geen verwarming standaard aanwezig is, zoals bijvoorbeeld in het tuinhuis. Je kunt zowel een elektrische radiator als hoofd- of bijverwarming krijgen.

Ga je voor direct of indirect?

Wat bedoelen we hier precies mee? Er zijn voor een elektrische radiator grofweg twee methoden. Namelijk de directe en indirecte verwarming. Het komt erop neer dat de directe vorm van verwarmen een verwarmingsbron heeft die warmte afgeeft. Terwijl er bij de indirecte vorm gewerkt wordt met het verkrijgen van warmte uit de omgeving.

Dan moet je denken aan een radiator die de koude lucht in de ruimte opneemt en deze lucht vervolgens ook weer uitstoot om op deze manier de ruimte te verwarmen. Het maakt niet uit voor welke manier van verwarmen je kiest. In allebei de gevallen profiteer je van de voordelen van elektrisch verwarmen.

Het gemak van elektrisch verwarmen

Dat verwarmen met elektriciteit duur is, dat is allang achterhaald. Met een geschikte radiator kun je elektriciteit zowel als hoofd- of als bijverwarming in meerdere ruimtes gebruiken. Met de producten in ons assortiment vind je gegarandeerd een geschikte radiator voor jouw woning.

Een ander voordeel van elektrische radiatoren, naast dat ze enorm energiezuinig en dus milieuvriendelijker zijn, is dat je ze daadwerkelijk overal in huis kunt ophangen / plaatsen. Het is niet zo dat je net zoals met een gas- of houtkachel afhankelijk bent van een afvoer.

Als je een elektrische radiator in de slaapkamer, woonkamer, badkamer of zelfs in de schuur of in het tuinhuis wilt, dan kan dat altijd. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact om de stekker in te pluggen. Daarvoor zou je zelf ook nog een oplossing kunnen bedenken als je deze niet hebt. Elektrische radiatoren bieden in alle gevallen uitkomst!

Elektrische radiatoren met een infrarood paneel

Een vrij populaire optie momenteel is een kachel die verwarmt door middel van infrarood. Infraroodpanelen als warmtebron geven stralingswarmte af. Dat betekent dat de warmte direct zal worden afgegeven aan de objecten en personen in de ruimte zelf in plaats van dat de warmte aan de lucht wordt afgegeven,

Convector

De warme lucht zal richting het plafond opstijgen en vervolgens na afkoeling weer richting de radiator afdalen nadat de lucht weer is afgekoeld. Dat noemen we convectie. Er is ook een ander soort verwarming te krijgen genaamd de convector waarbij je dit effect ook creëert. Dit is een groot voordeel voor iedere ruimte.

Simpele montage

Een ander voordeel van deze verwarming ten opzichte van bijvoorbeeld vloerverwarming, is dat een radiator eenvoudig te monteren is. Bij de kleine draagbare radiator is dat natuurlijk vanzelfsprekend, maar ook een groter paneel is zo aangesloten. Ze zijn voorzien van een handig ophangsysteem en je kunt relatief eenvoudig aan de muur of het plafond hangen. Je kunt ze ook werkelijk in iedere ruimte ophangen.

Kachels, radiatoren of panelen?

Er worden als het om elektrische verwarming gaat een hoop termen door elkaar gebruikt. Vroeger hadden we alleen kachels en radiatoren. Een kachel was toen een opzichzelfstaande verwarmingsbron die door middel van gas of hout wordt aangedreven. Alleen elektrische verwarming heeft tegenwoordig zoveel mogelijkheden. Elektrische radiatoren zijn tegenwoordig veel te krijgen in de vorm van panelen. Deze zien er vaak erg strak en stijlvol uit.

Ook zijn er nog de welbekende stralers, deze komen dus vaak in de vorm van infrarood. De term maakt tegenwoordig eigenlijk niet meer zoveel uit. Wanneer je zoekt op elektrische radiatoren, dan wordt er meestal een elektrisch verwarmingspaneel mee aangegeven. Dus, welke term je ook gebruikt. Je vindt altijd wat je zoekt!

Wij bieden ook de elektrische handdoekradiator!

Een elektrische radiator aan de wand om je handdoek te laten drogen heeft ook zijn voordelen. Denk je dat de elektrische handdoekradiator een goede keuze voor jou is? Deze kun je ook vinden in ons assortiment.