Klein verwarmingstoestel

Een elektrische kachel wordt steeds populairder. En wij snappen wel waarom. Op deze pagina zul je alle nodige informatie over elektrische kachels vinden. Daarnaast kun je direct kijken tussen ons veelzijdige assortiment. Of je nu zoekende bent naar een manier om je woonruimte, kantoor of zelfs je camper voldoende warm te houden, dan kan een kleine keramische kachel de perfecte oplossing zijn. Bekijk hier direct onze aanraders voor een klein formaat elektrische kachel.

Stiebel Eltron IW 120 kwartsstraler 1200 W aluminium

Kwartsstralers zorgen voor een aangename infrarood-stralingswarmte. Ze zijn perfect geschikt om kleine ruimten op te warmen of zorgen op koele avonden op het terras voor een aangename warmte. Met de zwenkbare, sterk glanzende reflector wordt de stralingswarmte doelgericht naar de plaats gestuurd waar ze echt nodig is. Na het inschakelen is de stralingswarmte onmiddellijk merkbaar. Daarom is dit een ideale warmtebron voor badkamers, voor overdekte terrassen of voor de wintertuin. Ook hittebestendige kwarts-verwarmingselementen waarborgen een lange levensduur. Het toestel wordt ingeschakeld met een trekschakelaar.
 • Vermogen: 1200W
 • Hoogte: 145 mm
 • Breedte: 535 mm
 • Diepte: 85 mm
€ 89,00
Morgen in huis! Morgen in huis!
Niet op voorraad

Wat is een kleine elektrische kachel?

Een kleine keramische kachel is een klein, compact en draagbaar apparaat dat elektriciteit in warmte omzet. Ze variëren behoorlijk in grootte en ontwerp, maar ze delen allemaal hetzelfde principe om een hele ruimte, of dit nu de woonkamer, slaapkamer of desnoods de schuur of garage is, zo snel mogelijk en efficiënt te verwarmen middels een elektrisch element. De plaatsing van een klein elektrisch kacheltje kan zowel voor de grote als kleine ruimte wonderen doen. De ideale oplossing is niet voor iedere ruimte hetzelfde, maar gelukkig hebben we bij E-verarming een ruim assortiment aan producten waarmee jij de perfecte oplossing vindt om iedere ruimte snel warm te krijgen. Een heater op elektriciteit biedt comfort en gemak.

Hoe werken elektrische kachels in klein formaat?

Wil je misschien een kleine elektrische kachel kopen? Vanzelfsprekend wil je dan eerst weten waarom je zou kiezen voor elektrisch verwarmen, en hoe het werkt. Er zijn verschillende soorten elektrische kachels. Het type verwarming is daardoor iets anders. Wat de beste elektrische kachel voor jou is, hangt af van je persoonlijke voorkeur en situatie. Je hebt een keramische kachel in de vorm van een infrarood kachel, convectie, de straalkachel, de ventilatorkachel, enzovoort.

Zoals gezegd, zowel een keramische kachel als infrarood kachel als een convectorkachel en ook een straalkachel werkt volgens hetzelfde principe. Het is (in dit geval) een kleine vrijstaande kachel die elektrische kachels stroom omzet in warmte door middel van het zogeheten "Joule Verwarmingsproces" Wanneer een elektrische stroom door een element gaat, meestal door draait, zal er hitte ontstaan. Die warmte wordt vervolgens door de kamer verspreid door middel van een ventilator, straling of geleiding, afhankelijk van welk soort keramische verwarming je hebt.

Voordelen van compacte elektrische kachels

Of je nu een compacte ventilator kachel, een kachel met een keramisch element, of een infrarood kachel hebt, het is een vorm van verwarming met een hoop voordelen. Wij noemen er even een aantal voor je op.

 • Ze verwarmen alleen de ruimte waarin ze zich bevinden, dus ze zijn vaak energie-efficiënt, in tegenstelling tot het verwarmen van een heel huis. Elektrische kachels zijn zuinig. Een zuinige elektrische kachel is een uitstekende vorm van bijverwarming in iedere ruimte.

 • Omdat verwarming via de netstroom direct warmte afgeeft, hoef je hem niet eerst te verwarmen tot op een bepaald moment waar hij effect heeft. Of het nu gaat om keramische kachels, infrarood kachels, enzovoorts.

 • Hij is makkelijk te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Het is vrijwel de enige kachel waarbij er geen complexe installatie nodig is. Ook dat maakt een elektrische kachel goedkoper in veel gevallen.

 • Je bespaart een hoop kosten. Ze kunnen je helpen om de kosten te verlagen door bijvoorbeeld je kleine slaapkamer apart te verwarmen in plaats van de rest van het huis. Daarmee hoef je nooit de volledige verwarming het maximale vermogen meer te laten draaien.

Kleine keramische kachel: Veiligheidstips

Hoewel compacte elektrische verwarmingen over het algemeen veilig zijn, zijn er enkele dingen waar je wel op moet letten om mogelijke risico's te voorkomen.

 • Plaatsing: Plaats de verwarming niet in de buurt van brandbare materialen zoals gordijnen, meubels, of beddengoed.

 • Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie rond de verwarming om oververhitting te voorkomen.

 • Gebruik: Gebruik de verwarming niet terwijl u slaapt of als u niet thuis bent.

 • Onderhoud: Reinig regelmatig het stof of vuil dat zich op de verwarmingselementen kan ophopen.

Hoe kies ik de juiste kleine elektronische verwarming?

Er zijn verschillende soorten kleine elektrische verwarmingen in het breed assortiment van E-verwarming, elk met hun eigen kenmerken. Enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een elektrische verwarming zijn de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen, je budget, en eventuele specifieke functies die je nodig hebt, zoals een thermostaat, een timer of oververhittingsbeveiliging. Wil je weten welk soort elektrische verwarming handig is in welke situatie? Wij zochten het voor je uit!

Ventilatorkachel

De compacte ventilatorkachel is misschien wel het meest voorkomende product onder de elektronische kachels. Ze werken door lucht over een verwarmingselement te blazen en die lucht stuurt de verwarming vervolgens door de kamer heen. Simpel gezegd, dit soort verwarming zet koude lucht om in warme lucht. Dit is ideaal wanneer je een ruimte snel wilt opwarmen. Ze zijn licht, draagbaar en relatief goedkoop.

Convectorkachel

Deze werkt op een iets andere manier. Hij verwarmt de lucht die over het verwarmingselement stroomt. Hierdoor ontstaat er een cyclus van warme lucht die door de kamer circuleert. Convectorkachels zijn meestal stiller dan ventillatorkachels en zijn zeker goede producten wanneer je een ruimte continu wilt verwarmen. Wanneer je een ruimte snel wilt opwarmen is deze kleine radiator echter minder ideaal.

Infraroodverwarmingen

Infraroodverwarming is een heel uniek concept. Infraroodverwarming verwarmt namelijk geen lucht, maar de objecten en mensen waarop ze gericht zijn. Hierdoor zijn ze zeer efficiënt en kunnen ze onmiddellijk warmte leveren. Ze zijn een goede keuze als je snel warmte nodig hebt in een specifiek gebied, zoals onder een bureau of in een zithoek. Ze zijn echter niet de beste keuze voor het verwarmen van een hele kamer.

Paneelverwarming

Paneelverwarmingen zijn meestal plat en kunnen aan de muur worden gemonteerd, waardoor ze minder ruimte innemen. Ze kunnen zowel convectie als stralingswarmte gebruiken om een ruimte te verwarmen en worden vaak geleverd met handige functies zoals timers, thermostaten en soms ook met een afstandsbediening. Ze zijn een goede keuze voor kleinere kamers of ruimtes waar vloerruimte een probleem kan vormen.

Veiligheid voorop

Tot slot, zijn elektrische kachels in klein formaat eigenlijk wel veilig? Ja, dat zijn ze zeker. We vertellen je waarom!

Er komt geen vlam aan te pas

Een groot pluspunt van elektrische verwarming is dat er geen open vlam bij komt kijken. Dit is heel anders dan bij verwarming op gas, waarbij er altijd brandrisico is. Bij een elektrische verwarming heb je dit probleem niet, omdat er simpelweg geen directe warmtebron is die iets kan ontbranden.

Uit zichzelf uitschakelen

Veel elektrische verwarmingen zijn uitgerust met automatische uitschakelfuncties. Dus stel je voor dat je verwarming per ongeluk omvalt, dan schakelt hij zichzelf automatisch uit om oververhitting of brand te voorkomen. Handig toch?

Thermostaat

Dankzij de ingebouwde thermostaat kun je de temperatuur van de verwarming gemakkelijk regelen. Hierdoor voorkom je dat de verwarming te heet wordt en houd je de temperatuur op een comfortabel en veilig niveau.

Geen ongezonde stoffen

Nog een voordeel van elektrische verwarmingen is dat ze geen schadelijke stoffen of gassen uitstoten tijdens het verwarmen. Dit in tegenstelling tot sommige soorten gasverwarmingen, die gevaarlijke bijproducten zoals koolmonoxide kunnen produceren.

Veilig ontwerp

De meeste kleine elektrische verwarmingen hebben veiligheidsroosters om te voorkomen dat je direct contact maakt met het verwarmingselement. Bovendien zijn de behuizingen meestal gemaakt van materialen die goed tegen hoge temperaturen kunnen, wat het risico op brand nog verder vermindert.